viernes, 23 de octubre de 2015

Estado.

Ciències socials T. 2.

1. Cerca informació sobre el que és un Estat i les fronteres que separen un Estat de l'altre. Posa exemples i imatges. Es un concepto político que se refiere a una forma de organización social, económica, política soberana y coercitiva, conformada por un conjunto de instituciones. Es un tránsito social entre dos culturas. 

2. Explica la diferència entre Estat i Nació. La nacion és la comunitat més àmplia que existeix i la seva finalitat és generar entre les persones un vincle d'unió y L'estat, per la seva banda, fa referència a una agrupació humana que habita en un territori comú i que estó associada sota una mateixa autoritat i sota unes mateixes normes que constitueixen el govern.

3. Què significa la paraula democràcia? Cerca informació, posa exemples i imatges. Sistema polític que defensa la sobirania del poble i el dret del poble a triar i controlar als seus governants.
  
1. Eleccions per elegir un gobernador.- En una democràcia es pot exercir el dret al vot per triar a algú com a governant.
 



2. Dret a postular-se com a candidat a un puesto.- Dins d'una democràcia, hi ha mecanismes perquè una persona pugui ser postulada i ser votada per a un càrrec públic d'elecció popular, ja sigui per mitjà d'algun partit polític o de manera independent de ells.

3. Elecció de representantes.- Es poden triar representants que agilitzin les gestions de la població davant el govern i els seus diversos òrgans, és el cas per exemple dels legisladors (diputats i senadors), els que ens representen davant el congrés.

4. Referéndum.- És quan la població té el dret d'aprovar o rebutjar les decisions administratives.

5. Plebiscito.- És la votació en la qual el poble dóna resposta a una proposta que fa el govern sobre assumptes d'estat, d'interès fonamental per als ciutadans.





























 
4. Què és una constitució? És la norma suprema d'un Estat de dret sobirà, és a dir, l'organització establerta o acceptada per dirigir-lo.

5. Cerca informació i explica què és la Declaració Universal dels drets Humans. La Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH) és un document declaratiu adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la seva Resolució 217 A (III), el 10 de desembre de 1948 a París; en aquesta es recullen en els seus 30 articles els drets humans considerats bàsics, a partir de la carta de Sant Francesc (26 de juny de 1945).

La unió d'aquesta declaració i els Pactes Internacionals de Drets Humans i els seus Protocols comprèn el que s'ha denominat la Carta Internacional de Drets Humans. Mentre que la Declaració constitueix, generalment, un document orientatiu, els Pactes són tractats internacionals que obliguen als Estats signants a complir-los.


6. El teu país natal és democràtic? Explica la teva resposta. No.Perquè tenim monarquia.

7. Explica la diferència entre una monarquia i una dictadura. Dictadura és el Govern d'un de sol. La monarquia és una forma de Govern. Un monarca és la figura representativa de l'Estat, en què el govern es recolza en alguns casos. Generalment és de forma vitalícia i hereditària,no és el mateix, el Rei no mana.

8. Explica la diferència entre monarquia i república. Primer la monarquia és un tipus de govern en el qual dirigeix un rei
que controlo dels 3 poders de l'estat legislatiu, judicial i executiu
a més els habitants no trien al seu rei si no que aquest es designa de forma hereditària i la república clarament és tot el contrari en el els poders de l'estat els dirigeixen persones diferents i el president és elegit pel poble en una votació i clar la república és molt més lliure que una monarquia ja que en aquesta ultima els habitants no se'ls considera com algú important.


9. Explica què són els estats laics, els confessionals i les teocràcies.
Laics= Estat laic o Estat secular s'anomena a l'Estat, i per extensió a una nació o país, independent de qualsevol organització o confessió religiosa o de tota religió i en el qual les autoritats polítiques no s'adhereixen públicament a cap religió determinada ni les creences religioses influeixen sobre la política nacional.
Confessionals=Un estat confessional és el que s'adhereix a una religió específica, anomenada religió oficial.
Teocracies=Teocràcia és l'organització de l'Estat d'acord amb els principis i normes d'una religió.

10.És important la llibertat religiosa?Per què?Si.Perquè tothom té dret a triar la religió que vulgui seguir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario