lunes, 23 de noviembre de 2015

El no anul.lat.

El no anul·lat

El no anul·lat


Asseguda en un racó, plorava en silenci, amb les mans tapant-se els ulls, amb l’ànima trencada en mil bocins. Sola, vulnerable, perduda, paralitzada, no feia més que preguntar-se per què, per què, per què.
Escoltà una porta que s’obria i es tancava ben fort. Ell havia marxat. S’aixecà amb prou feines com per poder fer unes passes fins arribar al lavabo. Es mirà al mirall i tenia el cantó dret de la cara tot inflat. El llavi li sagnava i li feia molt de mal tot el cos. Es tornà a preguntar per què, per què, per què… mil cops més.
La por i la impotència controlaven la seva voluntat. Sabia que a l’endemà ell actuaria com si res hagués passat. Seria tendre amb ella i voldria fer l’amor. Tocaria el seu cos i ella immòbil deixaria que fes el que volgués. Perquè s’havia deixat robar el seu no.
Un dia, trobaren el seu cos inert a terra, en el lavabo de casa seva. Ell finalment també li arrencà la vida.
Si ets víctima de violència de gènere, digues PROU.
Algú que és capaç de ferir-te, humiliar-te i sotmetre’t, no t’estima.
        

1.Explica el tema d'aquest text, en fas un resum de quatre línies i un comentari personal. Què t'ha sorprès?
Parla de la violència de gènere i com una dona que té tanta por del dia d'aragonesa i més encara de l'home amb el qual viu, decideix prendre una decisió que creu que és l'única manera de ser lliure i deixar de patir més dolor, (suisidarse) enbes de denunciar-ho.Crec que és una decisió equivocada la de suïcidar-se, perquè el que hauria de pagar pel sofriment és el maltractador no la víctima.Res.

No hay comentarios:

Publicar un comentario