viernes, 4 de marzo de 2016

Literatura segle XX.

Un poc de literatura segle XX

1.Cerca informació sobre l'Escola Mallorquina(època,definició,autors...).Penja imatges que siguin representatives d'aquest corrent.

L'Escola mallorquina fou un grup d'illencs que es caracteritzen per una poesia vinculada als clàssics grecs i llatins,com també a la tradició poètica pròpia de la zona.El grup està vinculat amb el Romanticisme,Neoclassicisme,Costumisme,Naturalisme,Modernisme i Noucentisme.

Els escriptors de l'Escola tenen una alternança entre el català i el castellà.
Els autors es diferencien en diverses característiques: conservadors, catòlics, d'ideologia rural i tradicional; regionalistes i nacionalistes mallorquins desvinculats del Principat.

En sentit estricte, grup de poetes d'una tendència poètica d'unes característiques determinades dintre de la literatura catalana-valenciana-balear.
L'Escola Mallorquina representa una època de poetes que conserven l'idioma, la tradició, i aporten característiques mallorquines a la literatura catalana-valenciana-balear. Són el pont viu d'unió entre els dos grans mestres insulars i la poesia de post-guerra a les Illes Balears.

2.Cerca informació sobre Miquel Costa i Llobera i Joan Alcover.Explica quines foren les seves obres representatives i quin gènere literari conreaven.Cerca i penja dos poemes que hagi escrit cada un d'ells i penja imatges representatives.  

Va ser un poeta i sacerdot espanyol nascut a Pollença el 1854.Fill d'una família de propietaris rurals,orfe de mare als 11 anys,va créixer molt influït per un oncle seu,metge de Pollença,que li va descobrir el paisatge local i l'interès per els clàssics.Va estudiar a l'Institut Balear i va ser membre de la Congregació Mariana de Montesión a Palma de Mallorca.Va ser deixeble de Josep Lluís Pons i Gallarza i company de Joan Alcover i Antoni Maura;encara que fossin Joan Rosselló de Son Fortesa i Juan Luis Estelrich,companys d'internat,els que ho van influir de veritat.La seva poesia és principalment de caràcter clàssic,regional i religiós.També va ser cantor del paisatge,de la història i de la cultura popular de Mallorca.L'any 1902 va ser investit amb el títol de Mestre en Gai Saber,en guanyar tres premis ordinaris dels Jocs Florals.És considerat com un dels màxims representants de la poesia catalana de tots els temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario