viernes, 18 de marzo de 2016

Ovidi Montllor.

Ovidi Montllor














1.Cerca informació sobre qui era Ovidi Montllor.Explica la seva vida i quin tipus de cançons va fer.Va ser un actor espanyol i cantautor en llengua catalana que va formar part del moviment de la Nova Cançó.Falleció el 1995 a Barcelona a conseqüència d'un càncer de esòfag.Militó al PSUC i posteriorment al Partit dels Comunistes de Catalunya,fins a la seva mort.Va debutar el 1962 amb el grup teatral La Cassola,d'Alcoi.Als 24 anys va anar a Barcelona,on va actuar amb grups de teatre independents,com el del CICF,i més tard amb les companyies de Núria Espert i Adrià Gual.El 1968 va iniciar una carrera destacada com a cantant,sovint acompanyat pel guitarrista i compositor Toti Soler,amb música pròpia sobre textos de Salvador Espriu,Vicent Andrés i Estellés,Pere Quart i d'ell mateix.
2. Penja la lletra de dues de les seves cançons i explica-les.La samarreta,La fera ferotge:Es tracta d'una crítica al franquisme,especialment al sentit d'ordre del règim,i a la passivitat de les classes mitjanes.
3. Què vol dir aquesta frase dita per ell: Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.Que hi hagi igualtat en la societat.
4. Què és el que més t'ha cridat l'atenció de la seva vida? Per què? Resumeix en tres línies el seu pensament sobre la vida.La seva lluita per la igualtat social.Porque és un bon objectiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario